Zavolajte nám
+421 918 794 348
Dohodnite si stretnutie

Seniori, leto patrí aj vám! Vyskúšajte tieto aktivity

Leto sa spája s prázdninami, dovolenkou, oddychom. Akosi sa pritom zabúda, že aj seniori si slnečné ročné obdobie radi užívajú. Vychutnávajú si stráženie prázdninujúcich vnúčat, no aj ďalšie radosti spojené s vôňou leta. Ako toto leto strávite vy? Máme pre vás pár tipov.

Príliš horúce dni dávajú zabrať každému organizmu, no leto sú aj príjemné dopoludnia a ešte príjemnejšie podvečery, ktoré si treba naplno vychutnať. Čas, keď slnko praží a teplomer atakuje rekordy, sa však dá na správnom mieste a v dobrej spoločnosti stráviť minimálne tak dobre.

Seniori, doprajte si starostlivosť

V peknom tele pekný duch! Času platíme všetci rovnakú daň, je prirodzené, že keď má človek na krku niekoľko krížikov, nie je to rovnaké, ako keď mal dvadsať. Napriek tomu aj dámam a pánom vo vyššom veku urobia dobre služby poskytujúce starostlivosť o telo – návšteva kaderníčky, kozmetičky, pedikúra, manikúra, masáž... Predstavte si príjemné letné dopoludnie strávené skrášľovaním tela, ktoré sa prejaví aj na povzbudení ducha a má, samozrejme, aj zdravotné benefity. Paráda! „Starostlivosť o seba je dôležitá v každom veku, veď je to bežná súčasť života, a v prípade seniorov sa spája aj s ľudskou dôstojnosťou. Preto budú v Agapé Senior Parku všetkým klientom k dispozícii aj služby manikúry a pedikúry,“ hovorí Adriana Škriniarová, spoluzakladateľka Agapé Senior Parku.

Manikúra a pedikúra pre seniorov

Dobrá spoločnosť je pre seniorov dôležitá

Po príjemných procedúrach je ideálny čas na stretnutie s priateľmi pri dobrej káve a sladkom koláčiku. Treba poklebetiť o tom, kto má čo nové, čo sa udialo a čo sa, našťastie, nestalo, hoci sa mohlo. „Stretávanie sa s rovesníkmi, respektíve s ľuďmi, ktorí sú seniorom blízki záujmami a koníčkami, je dôležité aj počas jesene života. V Agapé Senior Parku preto budeme dbať na to, aby seniori mali  okrem odbornej starostlivosti a terapií zabezpečený aj vhodný spoločenský program,“ dopĺňa A. Škriniarová.

Festivaly a seniori?

Zvláštne spojenie? Určite nie. Aj keď si mladí myslia, že letné festivaly sú v prvom rade pre nich, mýlia sa. Sú mladí, preto je im odpustené! Mestá a obce celé leto organizujú festivaly rôzneho druhu – koncerty populárnej či vážnej hudby, divadelné predstavenia, vystúpenia folklórnych súborov, vernisáže a mnoho, mnoho ďalšieho. Každý senior si môže vybrať to pravé pre seba na pookriatie tela a hlavne ducha. Práve podobné zážitky sú dôležité pre pretrvávajúcu radosť seniorov zo života a dokážu ich potešiť a spríjemniť im jeseň života.

Seniori, zábava, festival

Jednoduché aktivity vhodné pre seniorov

Komu sa zelení, tomu sa nelení! Vieme, že sa to hovorí inak, no sme presvedčení, že to funguje aj naopak. Práce v záhradke (takej akurátnej, nie priveľkej, lebo to sa potom radosť mení na lopotu), pestovanie zeleniny či ovocia a hrabkanie sa v zemi pôsobia vo vyššom veku skutočne povzbudzujúco a nebojíme sa povedať, že dokážu vyplaviť poriadnu dávku hormónov šťastia.

Rovnako dobre účinkuje aj hubárčenie alebo bylinkárčenie. Nazbierať, nasušiť, urobiť čajík, odvar, tinktúru, mastičku a vyťažiť maximum z darov prírody, v tom spočíva alchýmia zeme aj radosť zo života. Letných aktivít je ešte oveľa viac – príjemné sú napríklad letné výpredaje, partička šachu v tieni statného orecha, zmrzlina s vnúčatami či kino pod holým nebom. Dôležité je vybrať si to svoje a tráviť čas tak, aby bolo aj vo vyššom veku dostatok príjemných chvíľ. „Terapie pod vedením odborníkov ako záhradná terapia, terapia s koňmi či so včelami sú zamerané aj na podporu duševného zdravia klientov, ktorá je jednou z priorít nášho zariadenia,“ uzatvára Adriana Škriniarová z Agapé Senior Parku.

Patrí do kategórie:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
info@agapeseniorpark.sk

Návštevné hodiny

Pondelok - Piatok
15:00 - 17:00

Sobota - Nedeľa
14:00 - 17:00

Stránkové hodiny

Pondelok – Piatok
08:00 – 16:00

Radi vám poskytneme bližšie informácie

Všetky práva vyhradené © 2019 | Agapé senior park
clock-omap-markercalendarphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram