Zavolajte nám
+421 918 794 348
Dohodnite si stretnutie

Smartfón, notebook či tablet? Moderné technológie pre seniorov ako prirodzená súčasť dňa

Technológie nám prinášajú do života množstvo výhod a vedia to aj seniori. Ani seniori sa technológií neboja. Hľadajú informácie, komunikujú a využívajú aj rôzne aplikácie. Toto sú dôvody, prečo povedať mobilu či smartfónu áno.

  1. Podporujú nezávislý život seniorov. Aplikácie pomáhajú do istej miery sledovať svoje zdravie, monitorovať srdcový rytmus, či nastaviť pripomienky pre užívanie liekov, alebo dodržiavať pitný režim. Celkovo si tak seniori budujú sebadôveru vo vlastnú sebestačnosť.
  2. Umožňujú nám zostať v spojení. Komunikácia vďaka internetu sa stala ľahko dostupnou formou, ako byť v kontakte s blízkymi. Rôzne aplikácie – Skype, Facetime, Messenger či mnohé ďalšie poskytnú priestor na hovory i videohovory, zasielanie fotografií. Momentky z jógy v Agapé senior parku, bicyklovania či prechádzok po Žitnom ostrove, ale aj fotku s novým účesom či manikúrou je možné zdieľať vďaka technológiám jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.
  3. Zapájajú nás do diania a zabávajú nás. Na internete počúvame hudbu, čítame knihy, sledujeme filmy či hráme rôzne onlinové hry. Medzi nimi je množstvo takých, ktoré podporia pamäťové aj kognitívne schopnosti seniorov.
  4. Pomáhajú vzdelávať sa a zostať informovanými. Ľahko sa dočítame o aktuálnom dianí v regióne, v krajine, vo svete. S jednoducho dostupnými aplikáciami sa môžeme učiť cudzie jazyky či orientovať sa na nových miestach.
  5. Môžu zvýšiť produktivitu, udržiavať poriadok a zjednodušiť bežný život. Virtuálna realita otvára cestu k virtuálnym návštevám vzdialených miest. Poznávať rôzne kúty sveta tak môžu aj ľudia s obmedzenou pohyblivosťou.  

Novinka!  „Chatovacie miestnosti“, v ktorých môžu seniori diskutovať o témach, ktoré ich zaujímajú a umožňujú im zdieľať svoje záľuby i spájať sa s rovesníkmi. Nachádzajú si medzi nimi skupiny záhradkárov, rybárov, či nadšencov háčkovania. Aj to je spôsob ako spoznať nových ľudí, zostať v kontakte a zároveň byť informovaným. Okrem komunikácie s inými môže takýto spôsob trávenia voľného času pomôcť udržiavať aktívnu myseľ a prispieť k udržaniu duševného zdravia. 

Patrí do kategórie:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
info@agapeseniorpark.sk

Návštevné hodiny

Pondelok - Piatok
15:00 - 17:00

Sobota - Nedeľa
14:00 - 17:00

Stránkové hodiny

Pondelok – Piatok
08:00 – 16:00

Radi vám poskytneme bližšie informácie

Všetky práva vyhradené © 2019 | Agapé senior park
clock-omap-markercalendarphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram