Zavolajte nám
+421 918 794 348
Dohodnite si stretnutie

4 dôvody, prečo sú zvieratá zmyslom terapeutických sedení

Atmosféra emočnej bezpečnosti pomáha seniorom a klientom byť viac otvorení a empatickí, čo rozvíja terapeutické puto, tvrdia psychoterapeuti. 

Odborníci a lekári z Agapé Senior Parku začlenili zvieratá do poradenských sedení. Doplnková psychoterapia pomocou zvierat, ako sú kone a včely má pomôcť seniorom i klientom s Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou.

          1. Prítomnosť zvierat klientov upokojuje 

Kone alebo psy majú v sebe prirodzenú schopnosť "prežitia". Vďaka tomu sú schopní zachytiť sociálne podnety, ktoré sú nevyhnuté pre ľudské vzťahy. Terapeuti potom spracúvajú informácie a používajú ich na to, aby pomohli klientom zistiť, ako ich správanie ovplyvňuje ostatných. Ak senior alebo klient urobí niečo, čo sa koňovi nepáči, kôň okamžite reaguje a reaguje negatívne. Ak urobí niečo, čo má kôň rád, naopak, reaguje pozitívne.

    2.  Terapia so zvieraťom znižuje úzkosti a depresie

Podľa štúdií, terapia so zvieratami preukázala výrazný pokles stresových hormónov, ako sú kortizol, adrenalín a aldosterón, a naopak, zvýšila tvorbu oxytocínu, endorfínov a dopamínu už po 20 minútach strávených so zvieraťom. Tento čas vytvára výhody a vedie k zlepšovaniu srdcového rytmu a znižovaniu krvného tlaku. Oxytocín je totiž jedným z najlepších, najsilnejších, a zdravých sociálnych hormónov, ktoré máme, a je to ten, ktorý je najviac pozitívne ovplyvnený prostredníctvom interakcie človeka a zvieraťa.

3. Zvieratá nás nesúdia 

Zviera nevie, že máme za sebou ťažký rozvod alebo či trpíme demenciou. Zvieratá súcitia a majú radi dotyk. Tým je terapia od ľudskej výnimočná - sú nestranní, empatickejší a otvorení.

     4.  Zlepšuje náladu, osamelosť a sociálne väzby

Mnoho ľudí si so zvieraťom vytvorí vzťah. Táto väzba môže človeka celkovo upokojiť, alebo vyvolať v ňom ďalšie pozitívne účinky, ako sú znižovanie nudy, zvýšenie pohybu a aktivity hrou, spoločnosť, zvýšenie sociálnej interakcie a zlepšenie nálady a celková mentálna pohoda.

V Agapé Senior Parku chceme poskytovať animoterapiu koňmi a včelami, ktoré im budú prinášať (nielen) vyššie spomínané benefity. 

 

Patrí do kategórie:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
info@agapeseniorpark.sk

Návštevné hodiny

Pondelok - Piatok
15:00 - 17:00

Sobota - Nedeľa
14:00 - 17:00

Stránkové hodiny

Pondelok – Piatok
08:00 – 16:00

Radi vám poskytneme bližšie informácie

Všetky práva vyhradené © 2019 | Agapé senior park
clock-omap-markercalendarphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram