Zavolajte nám
+421 918 794 348
Dohodnite si stretnutie

6 rád, ako uľahčiť život našim starým rodičom

Starí rodičia sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov od narodenia. Starajú sa o nás, rozmaznávajú nás a často s nimi zdieľame tajomstvá, ktoré sa rodičom bojíme alebo nechceme povedať. Lenže s pribúdajúcimi rokmi sa úlohy menia. Ako našim najstarším uľahčiť a spríjemniť jeseň života?

1.Pohybom k zdraviu - alebo kardio je základ

Nečinnosť vedie k strate sily a človek nedokáže efektívne vykonávať každodenné aktivity. Vedie aj k častým návštevám lekárov, užívaniu liekov a hospitalizácii. Základom pre ľudí v pokročilom veku je kardio cvičenie, ktoré prospieva srdcu, odstraňuje dýchavičnosť a dokáže nakopnúť imunitu. Skúste starých rodičov vziať do parku, na bicykel alebo túru do hôr. Určite si užijete kopec zábavy.

2.Protišmykové podložky do kúpeľne

Protišmykové podložky sú pomôcka, ktorá sa často zíde aj mladým ľuďom, no v prípade starších má významnejšiu úlohu, keďže pád môže mať pre nich oveľa horšie následky ako len modriny. Seniori majú zvyčajne jemnejšie kosti, ľahšie sa môžu dolámať alebo natrhnúť si svaly. Protišmykové gumené podložky do kúpeľne či na šmykľavých schodoch ich však dokážu efektívne ochrániť pred neželaným úrazom.

3. Čas strávený s rodinou

Ak sa svojim najbližším nevenujeme, cítia sa opustene. Ak s nimi budete pravidelne tráviť čas, môžete si byť istí, že budú prospievať nielen po mentálnej, ale aj fyzickej stránke. Môžete si napríklad spoločne zahrať Activity, karty, zájsť do kina, čítať knihu alebo si rozprávať veselé historky. Je len na vás, ako spoločný čas strávite.

4. Potrebujú sa cítiť užitoční

Nie je nič horšie, ako keď sa ľudia cítia neužitoční. Skúste popremýšľať, ako by ste mohli starých rodičov zapojiť do každodenných aktivít, v čom sú dobrí a mohli by sa v tom realizovať aj na sklonku života, či už ide o rôzne administratívne práce, komunikáciu s ľuďmi, počty a podobne.

5. Pocit samostatnosti a bezpečia

Presne na tento účel existuje rad elektroniky ProSenior, ktorý ponúka široký sortiment v podobe mobilných telefónov s veľkými tlačidlami, praktickými funkciami a SOS lokátorom. Na trhu dostať aj senior hodinky, ktoré v prípade potreby dokážu aktivovať alarm.

6. Stravovanie

Varenie môže byť pre starších únavné, preto je lepšie zabezpečiť hotové jedlo, ktoré stačí ohriať. Aj taká drobnosť ako predplatenie donáškovej služby s jedlom môže byť obrovskou pomocou. V prípade seniorov, ktorí nemajú žiadny problém s pohybom, sú vhodnou voľbou napríklad jedálne základných škôl v okolí ich domova či seniorské centrá.

Patrí do kategórie:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
info@agapeseniorpark.sk

Návštevné hodiny

Pondelok - Piatok
15:00 - 17:00

Sobota - Nedeľa
14:00 - 17:00

Stránkové hodiny

Pondelok – Piatok
08:00 – 16:00

Radi vám poskytneme bližšie informácie

Všetky práva vyhradené © 2019 | Agapé senior park
clock-omap-markercalendarphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram