Zavolajte nám
+421 918 794 348
Dohodnite si stretnutie

Správna starostlivosť pre starých ľudí

Starostlivosť o starých rodičov patrí medzi najviac riešené témy. Rodiny sa chcú o svojich rodičov dôstojne postarať, no ich možnosti sú niekedy obmedzené. Alebo treba len zmeniť uhoľ pohľadu?

Ako sa najlepšie postarať o seniorov

A. Škriniarová má vlastnú skúsenosť s tým, aké náročné môže byť pre seniora aj jeho okolie zvládať všetko, čo so sebou jeseň života prináša.
„Mali sme doma babku, ktorá ostala na konci života ležať. Našťastie jedna sesternica mohla zostať doma z práce a postarať sa o ňu. Ja by som to nedala, je to nielen fyzicky, ale aj psychicky náročné. Aj preto sa vo mne zrodil nápad na projekt, v rámci ktorého sa budú riešiť ako potreby seniorov, tak potreby ich rodín,“ rozpletá príbeh ukrytý za zrodom Agapé senior parku A. Škriniarová.

Kvalitné služby v dome pre seniorov

Tak ako starí ľudia, aj ich deti či vnúčence si zaslúžia dôstojný život. Preto podľa psychológov nie je namieste umárať sa pocitmi viny, ak uvažujeme o tom, že pri starostlivosti o rodičov alebo starých rodičov využijeme pomoc inštitúcie. „Staroba môže priniesť do života človeka veľa zmien, ktoré sa prejavia aj v jeho správaní a prežívaní. Poruchy hybnosti, strata kontroly nad vlastným telom a postupná odkázanosť na pomoc iného človeka sa veľmi často podpisujú pod depresívne stavy. Preto je človek vo vyššom veku neraz nevrlý, nespokojný, niekedy horšie spolupracujúci… To prináša nároky predovšetkým na ľudí, ktorí sa o chorého starajú a pomáhajú mu,“ vysvetľuje psychológ Ľudovít Dobšovič.
Tí, ktorí sa o babku či dedka starajú, musia mať veľa trpezlivosti aj veľkú mieru empatie a láskavosti. A hoci im nič z toho nemusí chýbať, niekedy je neprekonateľnou prekážkou čas. Stav seniora si vyžaduje mnoho hodinovú alebo celodennú starostlivosť, no nie každý príbuzný si môže dovoliť nechodiť do práce a nezarábať…
„Mladšie ročníky už žijú iným, komunitnejším životom, a myšlienka komunitného senior parku im vôbec nie je cudzia,“ dopĺňa A. Škriniarová. „Nemyslím si, že keď uvažujeme o tom, že by našej mame alebo dedovi bolo lepšie v domove pre seniorov, sme egoisti alebo ignoranti. Naopak, ak im nájdeme vhodné zariadenie, ktoré im poskytuje to, čo potrebujú, či už na niekoľko hodín denne, na nejaké obdobie alebo nepretržite, môže to byť dobré riešenie pre všetkých,“ uzatvára spoluautorka projektu Agapé senior parku.

Projekt, ktorý slúži ako riešenie vhodnej starostlivosti pre seniorov, vyrastie v obci Horný Bar na Žitnom ostrove. Toto zariadenie bude ponúkať služby, vďaka ktorým sa starí ľudia nebudú cítiť odložení, ale ako na dovolenke.

Patrí do kategórie:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
info@agapeseniorpark.sk

Návštevné hodiny

Pondelok - Piatok
15:00 - 17:00

Sobota - Nedeľa
14:00 - 17:00

Stránkové hodiny

Pondelok – Piatok
08:00 – 16:00

Radi vám poskytneme bližšie informácie

Všetky práva vyhradené © 2019 | Agapé senior park
clock-omap-markercalendarphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram