Zavolajte nám
+421 918 794 348
Dohodnite si stretnutie

Domov dôchodcov – áno či nie?

Čo je domov dôchodcov?

„Odkladisko“ starých ľudí v ešte staršej budove s novým náterom? To možno platilo kedysi, dnes sú veci úplne inak!

Nalejme si čistého vína: obyvatelia Slovenska starnú a jeseň života často vôbec neprežívajú dôstojne. Trápi to celé rodiny, pretože hoci by sa deti o svojich rodičov alebo starých rodičov chceli postarať, ich možnosti sú často obmedzené časom, finančnými možnosťami či psychickými silami. Trpia teda všetci, mladí aj ich predkovia. Našťastie sa časy menia. Menia sa aj zariadenia, kde sa o ľudí vo vyššom veku starajú a mení sa filozofia prístupu k seniorom.

Senior people watching television together **Documentation proving the source is available in the public domain***

Ako sa správne postarať o starých rodičov

Zrejme to nebude s našou spoločnosťou a jej budúcnosťou také zlé, keď sú medzi nami ľudia ako Adriana Škriniarová, vyštudovaná stavbárka, ktorá však roky pracovala v IT sektore ako account manažérka veľkých firiem. Pred troma rokmi sa však rozhodla zavesiť dobrú kariéru na klinec a vybrať sa iným smerom. „Práca v IT ma bavila, mnoho som sa naučila a veľa získala. No bola hlavne o číslach v tabuľke, chýbalo mi v nej niečo hmotné,“ hovorí A. Škriniarová. Životné okolnosti ju naviedli iným smerom a postupne prišla aj myšlienka vytvoriť netradičný seniorský park. „O projekte pre seniorov som rozmýšľala dlho, určite aj desať rokov. V súčasnosti sú seniori v nezávidenia hodnej situácii. Myslím tým ich finančnú situáciu, ale aj zdravotnú či sociálnu starostlivosť a ich osamelosť. Cítila som potrebu niečo na tom zmeniť. Najskôr vznikla myšlienka a teraz sa už mení na realitu. Budujeme zariadenie pre seniorov, ktoré bude iné ako tie, ktoré si ľudia bežne predstavujú.“

Shot of a happy senior couple relaxing together on the sofa at home

Najlepšie riešenie pre seniorov

Presne v súlade s touto filozofiou už v obci Horný Bar na Žitnom ostrove vyrastá Agapé senior park, ktorý bude poskytovať služby pre 120 klientov a pod jednou strechou bude veľa príjemných služieb. Napríklad kozmetika a kaderníctvo, baleneoterapia, masáže, ale aj mnoho inovatívnych terapií a spoločenských aktivít, ktoré budú mať oveľa vyššiu úroveň ako spoločné zdobenie vianočného stromčeka.

Seniori konečne dostanú šancu na lepší život v komunite, kde sa o nich bude postarané. Ich príbuzní tak budú môcť zaspávať v pokojom v duši, že ich najbližší sú naozaj v dobrých rukách.

Patrí do kategórie:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
info@agapeseniorpark.sk

Návštevné hodiny

Pondelok - Piatok
15:00 - 17:00

Sobota - Nedeľa
14:00 - 17:00

Stránkové hodiny

Pondelok – Piatok
08:00 – 16:00

Radi vám poskytneme bližšie informácie

Všetky práva vyhradené © 2019 | Agapé senior park
clock-omap-markercalendarphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram